Czekoladki karmelove z truskawkami krok po kroku.
Bardzo prosty a zarazem efektowny pomysł na upominek odpowiedni na Dzień Matki (akurat mamy wysyp truskawek), sprawdzi się też na wiele innych okazji – imieniny, Dzień Babci czy Walentynki. Jeśli chcesz podarować bliskiej osobie coś pysznego a zarazem efektownego to przepis jest dla Ciebie.
Potrzebne będą: czekolada karmelowa Wedel, świeże truskawki i silikonowa forma do trufli.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (uwaga – gdy temperatura będzie za wysoka czekolada nie rozpuści się do płynnej postaci).
Do formy najpierw wlewamy odrobinę czekolady, następnie wkładamy połówki truskawek i zalewamy resztą czekolady. Gotową formę wkładamy na co najmniej dwie godziny do zamrażalnika.
Po wyjęciu mamy gotowe czekoladki. Wystarczy wyjąć z formy (najlepiej zrobić to zaraz po wyjęciu z zamrażalnika), zapakować i podarować.
Enjoy 🙂